vineri, 6 august 2010

Punctaj referitor la declaratiile lui MUGUR ISĂRESCU si ale lui EMIL BOC – SITUAŢIA MACROECONOMICĂ ŞI ABSORBŢIA DE FONDURI EUROPENE

·Declaraţiile lui Mugur Isărescu reprezintă o recunoaştere voalată a falimentului politicii economice a guvernului Băsescu-Udrea-Boc.

o Majorarea ţintei de inflaţie ca urmare a creşterii TVA se adaugă lungului şir de revizuiri negative ai parametrilor economici care marchează guvernarea incompetentă a lui Băsescu, Udrea şi Boc.

o Poţi să păcăleşti şi să minţi alegătorii, dar nu poţi să păcăleşti cifrele seci ale realităţii economice. Asta nu au înţeles Traian Băsescu şi Emil Boc.

o Estimările pesimiste ale BNR în legătură cu creşterea preţurilor în runda a doua de majorare a TVA sunt o palmă morală atât la adresa guvernării, cât şi la adresa FMI, ale căui reţete sunt înghiţite pe nemestacate de incompetenţii din guvern.

· Guvernatorul BNR a tras un semnal de alarmă: dacă nu sunt pornite motoarele economiei reale, ale mediului privat productiv, criza economică se va agrava!

o Exprimarea diplomatică specifică lui Mugur Isărescu a atins exact punctele neglijate de această guvernare, preocupată doar de interesele clientelei politice: reformele structurale, consolidarea fiscală şi absorbţia de fonduri europene.

·Emil Boc dă dovadă de un tupeu ieşit din comun: face exerciţii de imagine pe subiectul fondurilor europene şi pe spinarea sectorului IMM-urilor, sufocate de o fiscalitate împovărătoare.

o Emil Boc este „asasinul IMM-urilor”.

o Declaraţiile lui Emil Boc nu mai pot fi crezute nici de el însuşi. A minţit constant mediul privat că se desfiinţează impozitul forfetar, minte şi acum cu o seninătate dezarmantă.

·Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc continuă să bombardeze mediul privat cu hârtii şi cu vorbe fără valoare.

o Actuala putere nu a mişcat un pai pentru stimularea absorbţiei de fonduri europene. În ultimii doi ani, de criză economică, s-a înregistrat cea mai scăzută rată de absorbţie a acestor fonduri!

o Radu Berceanu va rămâne în istoria Uniunii Europene ca ministrul care nu a accesat nici un euocent, într-o ţară cu infrastructura la pământ!

·Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc are un interes scăzut în stimularea absorbţiei de fonduri europene, întrucât, cu aceşti bani, este mai greu să satisfaci interesele clientelei politice.

·Partidul Naţional Liberal are agenda cea mai atractivă pentru mediul privat, cu precădere pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

o Soluţiile reale şi eficiente pentru relansarea mediului privat ţin de reducerea fiscalităţii şi de acordarea de facilităţi care să încurajeze activitatea economică şi să stimuleze plata taxelor şi impozitelor.

o Vrem reducerea TVA în construcţii la 5%, propunere care a fost adoptată de Comisia pentru finanţe-bănci din Camera Deputaţilor şi urmează să fie dezbătută de plen în această toamnă.

o Utilizarea împrumuturilor statului pentru capitalizarea Fondului Naţional pentru IMM-uri.

o Instituirea, împreună cu BNR, a unor mecanisme care să permită, prin intermediul sistemului bancar românesc, creditarea IMM-urilor de către instituţiile financiare internaţionale.


Departament comunicare PNL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu